Uskoro mjere za gašenja lokalnih žarišta

Održan sastanak svih načelnika Županijskih stožera
sastanak_cz00006 Sisačko-moslavačka županija

U Nastavnom nacionalnom središtu civilne zaštite u Zagrebu održan je sastanak svih načelnika Županijskih stožera s članovima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na održanom sastanku, načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je kako će se uskoro ići s mjerama koje će se odnositi na gašenje lokalnih žarišta.

-Županijski i lokalni gradski i općinski stožeri će time dobiti više posla vezano za zadaće koje će imati kada je u pitanju organizacija škola. Naglasak se stavlja na one skupine koje su označene kao rizične, na stariju populaciju, korisnike domova za starije i nemoćne- kazao je Božinović.

Ministar očekuje da će neki od stožera izaći s konkretnim mjerama, a ako se vidi da svi stožeri imaju slične zahtjeve onda se može donijeti mjera koja će vrijediti za cijelo područje Hrvatske.

-Ovo nije bio sastanak na koje se planiralo donijeti određene mjere, no očekujem da će županijski stožeri vrlo skoro održati sastanke s gradskim i općinskim stožerima te organizirati život kada je u pitanju borba protiv koronavirusa na način da će promptno pratiti situaciju i izvješćivati Nacionalni stožer- dodao je.

Sastanku uz ministra zdravstva Vilija Beroša, nazočio je i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je istaknuo kako će škole početi 7. rujna u svim županijama.

Hrvatska
Ostalo