GORAN HENDAK, trener NK Dugo Selo: Dečki izvršavaju sve naše zamisli, daju i 200 posto od sebe

Nogometaši Dugog Sela jedno su od ugodnijih iznenađenja novoformirane jedinstvene treće lige - SuperSport Druga NL gdje su u tri odigrana kola osvojili sedam bodova
WhatsApp Image 2022-09-08 at 19.32.25

Nogometaši Dugog Sela jedno su od ugodnijih iznenađenja novoformirane jedinstvene treće lige – SuperSport Druga NL gdje su u tri odigrana kola osvojili sedam bodova. Posebno je odjeknula nedjeljna pobjeda u Osijeku, kod druge momčadi osječkog prvoligaša, koji je golovima Kovačića i Starčića poražen s 2:0.

Dobar ulazak u sezonu, dobro ozračje u i oko kluba nagnali su nas na odlazak do kluba i susreta s najvažnijim akterima cijele priče, koja je započela dolaskom Damira Fintića na mjesto predsjednika. Korak po korak, Fintić i njegovi suradnici gradili su priču koja je danas prepoznatljiva i šire od granica Zagrebačke županije, jer osim dobrih rezultata seniorske momčadi, klub s uspjehom organizira i Memorijal Siniša Hodžić, koji je ove godine okupio 66 momčadi.

No, vratimo se mi seniorskoj momčadi, koja je trenutno sa sedam bodova na visokom četvrtom mjestu u poretku 16 klubova. Zasluge za odličan ulazak u sezonu idu treneru Goranu Hendaku i njegovom pomoćniku Matiji Miciću, koji su ljetos odlaskom Ivana Božića dobili priliku da samostalno povedu momčad u novu sezonu. Izazova se nisu bojali, već su zasukali rukave i krenuli s poslom koji sada daje rezultate.

-Prihvatili smo povjerenje koje nam je ukazala Uprava. Znali smo da pred nama stoji težak zadatak jer ušli smo u novu ligu, gdje nitko nikoga ne pozna. U ligi su najbolje trećeligaške momčadi iz cijele Hrvatske, no prihvatili smo taj izazov i za sada nam dobro ide. Dečki izvršavaju sve naše zamisli, daju i 200 posto od sebe- započeo je razgovor Goran Hendak, kojem je ovo prvi samostalni trenerski posao, nakon što je lani bio pomoćnik Ivanu Božiću, a ranije trener u Školi nogometa Dugo Selo.

Dugoselci su u sezonu ušli remijem u Krapini kod Zagorca (1:1), nakon čega slijede pobjede protiv Opatije (2:1) i Osijeka II (0:2).

-Ušli smo oprezno u prvenstvo, jer htjeli smo ući s pozitivnim rezultatom u sezonu. Opatija i Osijek su pokazali da je momčad na pravom putu- ističe Hendak, čije igrače sutra od 16,30 sati očekuje utakmica protiv Belišća.

-Oni su konstantno bili u vrhu svoje Treće lige, a u zadnje dvije sezone igrali su kvalifikacije za 2. HNL. To je momčad koja ima glavu i rep, tako da nas očekuje teška utakmica. No, koristit ćemo isti recept kao i do sada. Idemo na pobjedu, a za to treba dati 200 posto svojih mogućnosti- najavio je sutrašnju utakmicu trener dugoselskih nogometaša Goran Hendak, koji vjeruje kako će momčad nastaviti sigurnu plovidbu ligom.

Uz trenera Hendaka, valja istaknuti i njegovu desnu ruku Matiju Micića, koji je u klubu prisutan već dugi niz godina, što kroz seniorsku momčad, a što kroz rad u Školi nogometa, gdje je i danas trener starijih pionira.

-U svakom treningu dečki i mi kao stožer dajemo sve od sebe. Ni jednog protivnika ne shvaćamo olako i pripremamo se za njih maksimalno ozbiljno. Dečki na to za sada odgovaraju kako treba i tako ćemo vjerujem nastaviti i dalje. Vjerujem kako nećemo imati problema s ostvarenjem ciljeva koje je pred nas stavio klub- ističe Micić, koji naročito hvali Upravu koja je podigla klub na “zdrave noge” što za sada daje rezultate na svim poljima.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Intervju
Sport
Zagrebačka županija