Protekle subote u Zagrebu je održano Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava u streljaštvu za učenike osnovnih škola. Natjecanje koje je održano na streljani u Domu sportova, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, Hrvatskog streljačkog saveza te Streljačke udruge Zagreba okupilo je 14 ekipa dječaka i 6 ekipa djevojčica.

Naslov prvaka Hrvatske u konkurenciji dječaka osvojilo je Školsko sportsko društvo Zabok Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog iz Zaboka, dok su u konkurenciji djevojčica najbolje bile članice Školskog sportskog društva Dubrava Osnovne škole Dubrava iz Dubrave. Pobjedničku ekipu činile su Antonia Kasalo, Lea Domgjoni i Martina Miklečić, sve odreda učenice 8. c te članice SD Dubrava 1094.

-Ovo je stvarno veliki uspjeh, jer osim što su dobre sportašice, ove su djevojčice i vrlo dobre učenice, tako da sam jako ponosna na njih. Nakon duže stanke ponovno je održano prvenstvo u streljaštvu što se pokazalo kao jako dobra stvar. Vjerovala sam kako su spremne za ovakav rezultat- ispričala nam je ravnateljica Osnovne škole Dubrava Marijana Kozumplik Kemenović.

Za Osnovnu školu Dubrava ovo nije prvi naslov najbolje ekipe Hrvatske u streljaštvu, jer isti je uspjeh potpisala i ekipa koju je predvodila danas sjajna i uspješna Valentina Pereglin.

Streljana Grm u Lukavcu napokon ima nove strojeve za izbacivanje meta, tzv. glinenih golubova. Nakon gotovo trideset godina zahvaljujući Zajednici športskih udruga Grada Velike Gorice zamijenjene su stare i dotrajale mašine. Ukupna vrijednost ove investicije bila je oko 150 tisuća kuna, a većinu sredstva osigurala je krovna gorička sportska organizacija, a svoj obol dat će i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Dolazak novih mašina ponajviše je obradovao legendu turopoljskog streljaštva, Željka Vađića kojem će sada odgajanje budućih generacija mladih strijelaca, a u klubu ih trenutno ima nekoliko biti dodatno olakšano. Kaže kako će za njega, ali i za ostale strijelce ovo poticaj da i dalje postižu rezultate kao i do sada. A oni su bili sjajni, što streljaštvo s pravom čini najtrofejnijim sportom u Turopolju.

Novi strojevi, njih 15 postavljeni su u rov, a u izvedeno stanje uvjerilo se i vodstvo Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predvođeno predsjednikom Goran Kovačićem, tajnikom Davorom Štubanom i članom Etičkog odbora Jadrankom Perlićem. Iako je Vađić imao pripremljenu i pušku da se ekipa okuša u gađanju glinenjaka, nitko od prisutnih nije se ovom prilikom htio upustiti u to. Kažu bit će već prilike i za to.

Tko zna, možda prilikom službenog otvorenja za vrijeme Finala Kupa Hrvatske kada će u Lukavec pristići svi najbolji hrvatski strijelci predvođeni braćom Glasnović, Cernogorzem, Germinom i ostalima koji će se za titulu najboljeg boriti 30. lipnja i 1. srpnja.

Uskrsni ponedjeljak članovi Streljačkog kluba Turopolje Lukavec odlučili su iskoristi za lovačko- streljačko natjecanje, koje je privuklo mnoge lovce, ali i pokojeg iskusnog strijelca predvođenog Antom Glasnovićem. Lijepo vrijeme privuklo na streljanu Grm prijateljska društva iz mnogih krajeva sjeverne Hrvatske, tako da je oko objekta vladala prava gužva, jer natjecanju se odazvalo 17 ekipa i preko stotinu strijelaca u pojedinačnoj konkurenciji.

I dok su se strijelci kao na „tekućoj traci“ izmjenjivali na pisti na kojoj je natjecanje posljednji puta održano na starim tridesetogodišnjim strojevima, s druge strane vladala je opuštena atmosfera u kojoj su strijelci i njihovi gosti kratili vrijeme uz čašicu razgovara, kartanje, ali i prave kulinarske specijalitete u vidu kotlovine i gulaša.

Legenda turopoljskog, ali i hrvatskog streljaštva Željko Vađić tijekom cijelog dana imao je pune ruke posla ne bi li natjecanje prošlo u redu. Nitko od okupljenih nije imao nikakvih primjedbi, a po završetku službenog dijela uslijedila je veselica uz Miroslava Lackovića- Mimija i njegove svirače, koja je potrajala do sitnih večernjih sati.

Iako je svima druženje bilo na prvom mjestu, potrebno je spomenuti i njih pobjednike; Ante Glasnović odnio je pobjedu kod seniora, Matej Vukoić kod juniora, strijelci Trapa iz Križevaca u ekipnoj konkurenciji, trofej za fair-play pripao je Stjepanu Zagorcu, a u kombinaciji očeva i sinova najuspješniji su bili Franje.

Djelić atmosfere iz Lukavca možete vidjeti i u našoj FOTOGALERIJI.

Protekle subote godišnju skupštinu održao je najuspješniji sportski kolektiv Općine Dubrava. Naravno da je riječ o Streljačkom društvu Dubrava 1094 čiji natjecatelji već godinama donose brojna domaća, ali i inozemna priznanja u svoj kraj. Izuzetak nije bila niti ova godina u kojoj su sjajni rezultati postignuti na 19. Svjetskom prvenstvu samostrelom. 

-U disciplini samostrela nastavljen je uspješan niz rezultata i plasmana zahvaljujući rezultatima naših istaknutih natjecatelja, kao i mlađih uz osvajanje medalja na međunarodnim i domaćim natjecanjima. Najvažnije natjecanje 2017. godine bilo je Svjetsko prvenstvo samostrelom, a za reprezentaciju je nastupilo sedam članova našeg društva,; Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek, Domagoj Pereglin, Marijan Kajfeš, Ivan Borak, Oliver Mofardin te Željko Tijan osvojivši ukupno šest odličja- istaknula je u izvješću predsjednica Marijana Kozumplik Kemenović.

Osim u samostrelu, dubravski su strijelci bili uspješni i zračnom serijskom puškom, a s dobrim rezultatima nastavili su i ove godine jer su bili najuspješniji na subotnjem Prvenstvu Zagrebačke županije koje je održano u Ivanić- Gradu. Prva mjesta tamo su osvojili junior Ivan Borak, juniorka Antonija Kasalo te seniorka Valentina Pereglin, dok su drugi bili juniorka Lea Domgjoni, seniorka Nikolina Krivanek.

-Na kraju posebno pohvaljujemo strijelce koji nose naše ime diljem naše domovine i svijeta te osvajaju medalje. Očekujemo i 2018. odlične rezultate s domaćih i međunarodnih natjecanja te Europskog prvenstva koje će se održati u Pärnuu u Estoniji- istaknula je predsjednica Kemenović.

Podršku klubu svojim prisustvom iskazalo je i vodstvo Sportske zajednice predvođeno predsjednikom Darkom Rajtarom, kao i općinsko vodstvo na čelu s Tomislavom Okrošom.

-To je zdravi sportski kolektiv koji u kontinuitetu godinama postiže najbolje rezultate na svim razinama natjecanja. Uz vrhunske sportske rezultate mladi strijelci su redoviti stipendisti Hrvatskog olimpijskog odbora- istaknuo je načelnik Okroša.

U ovom trenutku u Streljačko društvo Dubrava 1094 učlanjeno je nešto više od 40 članova od kojih je gotovo tri četvrtine aktivnih strijelaca, koje i ove godine očekuje pregršt natjecanja.

Ne propustite

Potrošači su odlučili: najukusnija jagoda je Raurica

Potrošači su odlučili: najukusnija jagoda je Raurica

Sorta jagode Raurica najukusnija je sorta koju uzgajaju članovi Udruge...

Do četvrtka traje Festival jednakih mogućnosti

Do četvrtka traje Festival jednakih mogućnosti

-Radionicama i kulturnim programom naredna tri dana pokazujemo kako izgrađujemo...

Meksikanci na platno stavili film o slavnoj generaciji Vatrenih

Meksikanci na platno stavili film o slavnoj generaciji Vatrenih

U Kaptol Boutique kinu sinoć je premijerno prikazan dokumentarni film...

Sve je spremno za Floraart

Sve je spremno za Floraart

Više od 220 izlagača, nikada atraktivniji izložbeni prostor Bundeka od...

Zagrebački maturanti slave svoj dan

Zagrebački maturanti slave svoj dan

U povodu obilježavanja završetka nastave srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda...

Ocijenjeno 15 sorti jagoda

Ocijenjeno 15 sorti jagoda

U Jastrebarskom, u Izletištu „Kljun“, održano je potrošačko ocjenjivanje jagoda....

Izmjene na tramvajskim noćnim linijama

Izmjene na tramvajskim noćnim linijama

Noćna linija 31Do jutarnjih sati ponedjeljka, 4. lipnja zbog radova...