Županu Posavcu u Milanu uručena titula Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Titulu dodjeljuje neprofitna organizacija ACES- European Capitals and Cities of Sport Federation

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Međimurskoj županiji službeno je uručena titula Europske regije sporta 2022., a primio ju je međimurski župan Matija Posavec koji je svečanosti nazočio s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Milanu Stjepanom Ribićem, objavili su iz županije.

U prigodnom govoru župan Posavec je naglasio da dolazi iz ponosne i prekrasne županije, mirne i pitome, omeđenom dvjema rijekama na samoj granici Mađarske i Slovenije, te okružene mnogim brežuljcima i vinogradima.

-Kao što je regija Pijemont na sjeverozapadu Italije, a u srcu Europe, tako je i Međimurska županija na sjeverozapadu Hrvatske, ali u srcu Europe- rekao je župan Posavec.

Istaknuo je kako su Međimurju organizirana brojna svjetska prvenstva u ribolovu, speedwayu, trčanju, streljaštvu, te kako kod njih treniraju nacionalne reprezentacije u nogometu, košarci, rukometu.

-Međimurje je destinacija izvrsnosti iz enogastronomije, regija sa 600 kilometara biciklističkih staza, mnogo povijesnih dvoraca i utvrda, ali i regija s puno sportaša, rekreativaca i uspješnih mladih ljudi. Dobro došli u Međimurje – Europski regiju sporta. Hvala na ovoj nagradi koju ćemo iskoristiti na najbolji mogući način i opravdati titulu- zaključio je župan Matija Posavec na svečanosti u Milanu.