Skupština gotovo jednoglasna

Županijska skupština usvojila rebalans proračuna: Dodatna sredstva za poduzetnike, školstvo, zdravstvo i sport

Rebalansom se povećava iznos proračuna s dosadašnja 132 milijuna eura na 141 milijun i 685 tisuća eura, što je povećanje od 7,33 prosto
WhatsApp Slika 2024-07-03 u 11.31.06_dd9ac3de

Nakon što su na 15. sjednici Županijske skupštine gotovo jednoglasno (26 za i 1 suzdržan) usvojili prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za 2023. godinu, vijećnici su također podržali prijedlog izmjena i dopuna proračuna Zagrebačke županije za 2024. godinu i projekcija za 2025. i 2026. godinu.

Rebalansom se povećava iznos proračuna s dosadašnja 132 milijuna eura na 141 milijun i 685 tisuća eura, što je povećanje od 7,33 prosto.

– To povećanje uglavnom planiramo za izgradnju naših osnovnih škola, prije svega za onaj dio komponenti koje moramo sami osigurati, dok najveći dio sredstava za izgradnju kanimo povući iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Drugi dio povećanja značajan je za funkcioniranje našeg Doma zdravlja koji bi samostalno vrlo teško mogao pozitivno funkcionirati. I na prošloj skupštini išli smo s određenim sanacijama prema našem Domu zdravlja jer smatram da je žiteljima važno osigurati kvalitetnu uslugu zdravstva. Tu je također i značajnije povećanje za naše poduzetnike, obrtnike, OPG-ovce te niz drugih stvari koje ćemo osigurati rebalansom, a nisu bile vidljive kod donošenja plana za ovu godinu, objasnio je župan Stjepan Kožić.

Među glavnim ulaganjima u ovoj godini, Kožić je istaknuo ona u školstvu i izgradnju novih objekata, veliki dio sredstava ide za infrastrukturu, posebice prometnu infrastrukturu, potom na sportske udruge i poduzetništvo. Zagrebačka županija uz to pomaže i svojim ustanovama u razvojnim projektima, među kojima je Kožić izdvojio Specijalnu bolnicu Naftalan koja ulaže u zdravstveni turizam.

– Naftalan ulaže u zdravstveni turizam kroz izgradnju bazena. Tako je i ove godine dobio milijun i 500 tisuća eura da bi projekt ukupno bio zatvoren. Zagrebačka županija i ovim će rebalansom osigurati 550 tisuća eura kako bi mogli završiti projekt, zaključio je župan.

Čičak: Zagrebačka županija radi dobar posao

Prijedlog izmjena i dopuna proračuna podržalo je 26 vijećnika, dok je po jedan bio protiv i suzdržan.

Predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak komentirao je izglasavanje godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna te rebalansa proračuna rekavši kako je to dokaz da Zagrebačka županija radi dobar posao i da će tim tragom nastaviti raditi u budućnosti za dobrobit svih stanovnika.

– Zagrebačka županija ovim rebalansom dodatno ulaže u poduzetnike. To su novih milijun i 100 tisuća eura, čime ćemo doći na više od 2 milijuna eura ulaganja u naše poduzetnike. Dodatna sredstva osigurana su za sportaše, vatrogasce i školsko. Vrlo sam sretan s rebalansom proračuna jer ćemo našim stanovnicima pomoći u svim segmentima života.

Aktualno
Politika
Zagrebačka županija