Županija na Sajmu agroturizma u Skradinu

Zagrebačka županija, kao županija partner, sudjelovala je na jubilarnom 10. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije održanom u Skradinu. Predstavila se robnim markama – šunkom „Grof“, sirom „Dragec“ i Kraljevinom Zelina, te drugim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, poput bučina ulja, meda, vina, proizvoda od aronije…

Aktivnosti koje provodi s ciljem zaštite prirode predstavio je i Lovački savez Zagrebačke županije, a u programu otvorenja sajma sudjelovao je KUD Novo Čiče. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a u ime Zagrebačke županije prisutne je pozdravio zamjenik župana Hrvoje Frankić.

-Iznimno nam je drago da smo pozvani na ovaj sajam i da na vratima Nacionalnog parka Krka možemo prezentirati kvalitetne proizvode Zagrebačke županije. Ovaj sajam privlači veliki broj ugostitelja i hotelijera, što je za naše proizvođače važno kako bi se njihovi proizvodi našli u turističko-ugostiteljskim objektima. Svima nam mora biti cilj da se plasmanom hrane kroz ugostiteljske objekte dodatno pokaže kvaliteta hrvatske poljoprivrede- rekao je Frankić.

Županiju su, sa svojim proizvodima, predstavljali OPG Ivan Andruza, OPG Dobošić-Tikvarić, OPG Dragutin Volarić, OPG Đurinski, OPG Željko Kos, OPG Goran Vrabec („Volim ljuto“), Kudelić d.o.o. i mljekara Euro-Milk.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija