Županija dodijelila 20,7 milijuna kuna za projekte gradova i općina

Predstavnicima gradova i općina s područja Zagrebačke županije, župan Stjepan Kožić uručio je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te projekata financiranih sredstvima EU fondova.

Ugovori su ukupne vrijednosti 20.7 milijuna kuna, od kojih je 9 milijuna kuna namijenjeno za projekte prometa i komunalne infrastrukture, 5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost, 2.4 milijuna kuna za mjere ruralnog razvoja te 4.3. milijuna kuna za EU projekte, odnosno za njihovu tehničku pomoć, projektnu dokumentaciju, WiFi točke i samu provedbu.

– Ovih 20.7 milijuna kuna značajan su impuls razvoju naših gradova i općina, a svakako će biti i impuls našem gospodarstvu jer je riječ o radovima na ukupno 126 projekata. Do sada smo na ovaj način zajednički obnovili brojne ceste, područne škole, društvene domove, opremili poduzetničke zone i realizirali EU projekte s ciljem da Zagrebačku županiju učinimo mjestom ugodnim za život, istaknuo je župan Kožić.