ŽUPAN STJEPAN KOŽIĆ: U OŠ Ljube Babića u mom je mandatu uloženo preko 40 milijuna kuna

S preko 2,1 milijun kuna Županija financira gradnju parkirališta uz OŠ Ljube Babića u Jastrebarskom

S preko 2,1 milijun kuna Županija financira gradnju parkirališta uz OŠ Ljube Babića u Jastrebarskom. Na parkiralištu će biti šezdesetak parkirnih mjesta za osobne automobile i pet parkirnih mjesta za autobuse, a bit će sagrađena i 18 metara duga nadstrešnica. Gradilište su danas, u pratnji ravnateljice škole Sanje Sertić, obišli župan Stjepan Kožić i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak.

Ravnateljica Sertić je rekla da će parkiralište donijeti sigurnost, prije svega učenicima, a smanjit će i učestale gužve na školskome dvorištu i oko škole u vrijeme početka i završetka nastave.

-Ovo je još jedan veliki projekt za našu školu koji financira Zagrebačka županija. Zgrada škole stara je gotovo 50 godina, no kada uđete u njezine prostore to se ne osjeti, jer po svojoj uređenosti i informatičkoj opremljenosti škola smo za 21. stoljeće. Zahvaljujući Županiji!-rekla je ravnateljica.

Župan je rekao da je u njegovu mandatu u OŠ Ljube Babića u Jastrebarskom i njezinih osam područnih škola uloženo preko 40 milijuna kuna. Govorio je i o gradnji nove škole u ovome gradu, naglasivši da se ona, od strane lokalne vlasti, politizira.

-Pozivam na dijalog utemeljen na argumentima, a ne politikantstvu!- rekao je Kožić te pozvao Jasku da se po uzoru na druge gradove uključi u sufinanciranje izgradnje škole.

Potrebe za izgradnjom novih škola na području Zagrebačke županije procjenjuju se na 470 milijuna kuna, a cijeli proračun Zagrebačke županije iznosi 380 milijuna kuna. Upravo zato se većina gradova uključuje u sufinanciranje gradnje škola sukladno svojim proračunskim mogućnostima. I sama ravnateljica je rekla kako je ovo škola za 21. stoljeće, a djeca npr. u obližnjim Klinča Selima nemaju sportsku dvoranu i tjelesni imaju među klupama. Škola u Jaski će se graditi i to za jednosmjensku nastavu, na čemu se upravo radi, ali moramo biti solidarni s potrebama djece iz svih dijelova Zagrebačke županije, rečeno je prilikom obilaska gradilišta.

Kožić se osvrnuo da ga se s jedne strane proziva što ne gradi novu školu u Jaski, a kada se krene graditi dvorana u općini koja je do sada uopće nije imala onda ga se proziva da su novci spiskani na kapitalnu izgradnju umjesto da su se kupile radne bilježnice.

-Dosta je politikantstva! Svi imamo isti cilj, a to su jednaki i kvalitetni uvjeti obrazovanja za svu našu djecu- poručio je Kožić.