ŽUC Zagrebačke županije ulaže više od 233 milijuna kuna u obnovu potresom oštećene prometne infrastrukture

Gotovo 215 milijuna kuna osigurano je iz sredstava EU fondova

Dobre vijesti ponovno stižu iz Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije. Jučer je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operaciju koja se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Riječ je o operaciji „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine kojom upravlja Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.“ Ukupna vrijednost Operacije iznosi 223.077.005,60 kuna (29.607.406,67 EUR), a ŽUC-u je dodijeljen najveći mogući iznos sufinanciranja u vrijednosti 214.935.853,55 kuna (28.526.890,11 EUR). Ovom će se operacijom sanirati ukupno 111 lokacija.

Podsjetimo, u rujnu je potpisan još jedan Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operaciju „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih u potresu na području Zagrebačke županije kojom upravlja Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.“ Tim sredstvima sanirat će se ukupno 38 mostova i propusta oštećenih u razornom petrinjskom potresu.

-Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije svojim kontinuiranim i aktivnim djelovanjem nastoji omogućiti sigurno prometovanje svim sudionicima u prometu. Ovo je još jedan od iznimno važnih i financijski zahtjevnih projekata za čiju realizaciju smo osigurali sredstva iz fondova Europske unije. Upravo zahvaljujući EU fondovima imamo mogućnost raditi ovako opsežne i zahtjevne projekte koji su u vrlo malom postotku na teret jedinicama lokalne samouprave i samim građanima. Sretan sam što se naš trud i ovog puta prepoznao i što su nam dodijeljena bespovratna financijska sredstva iz Fonda solidarnosti EU- istaknuo je s ponosom ravnatelj Tomislav Landeka, otkrivši kako su u pripremi i drugi projekti;

-Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije u pripremi ima još niz strateški važnih projekata za razvoj jedinica lokalne samouprave, neki od njih su projekt obilaznice Dugo Selo, projekt obilaznice Volavje-Petrovina, izgradnja mosta kojim će se spojiti Samobor i Zaprešić, vjerujemo da će nam i na tim projektima fondovi EU biti parter– zaključio je Landeka.