Zubčić deseti u slalomu u Kitzbühelu, do bodova i Kolega

Uspiju li organizatori ukloniti velike količine snijega koji još uvijek pada u Kitzbühelu, u nedjelju bi na rasporedu trebao biti još jedan spust s neobično kasnim startom u 13.30 sati

Luka Stanzl/PIXSELL

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je deseto mjesto na današnjem slalomu za Svjetski kup u austrijskom Kitzbühelu na kojem je u senzacionalnom raspletu druge vožnje pobjednikom postao Britanac Dave Ryding, a među osvajačima bodova našao se i Samuel Kolega koji je završio na 19. poziciji.

Filip Zubčić je nakon velike pogreške u prvoj vožnji i 19. rezultata, u drugom nastupu izveo mirniju i precizniju vožnju te je sa sedmim vremenom na kraju došao do desetog mjesta, što mu je drugi najbolji slalomski rezultat u ovoj sezoni, a treći u karijeri.

Nažalost, Samuelu Kolegi druga vožnja nije uspjela, ali je zahvaljujući brojnim odustajanjima i pogreškama konkurenata, na kraju popravio svoj plasman i završio na 19. mjestu sa 3.88 sekundi zaostatka za Rydingom, što mu je bodovno drugi najbolji rezultat u Svjetskom kupu.