Doznajemo!

Znate li što unosite u organizam kada jedete juhu iz vrećice?

Obratite pažnju koliko se često nađe na vašem stolu
potato-soup-2152254_1920 Ilustracija/Pixabay

Život nikada nije bio brži nego danas. Previše obaveza, a malo vremena utječe na živote svih ljudi. Zbog toga ponekad nemamo vremena za pripremu domaće juhe, već posežemo za onima iz vrećice. Za par minuta dobijete četiri tanjura juhe i to se čini kao sjajna zamjena. Ali, ako ih često konzumirate, morate znati nekoliko stvari.

Sastav juhe iz vrećice nije baš dobar za naše zdravlje jer ove juhe sadrže puno soli i rezance od bijelog brašna. To znači da je povećan udio ugljikohidrata, a poseban problem predstavljaju transmasti, odnosno hidrogenizirane biljne masti i pojačivači okusa.

Visoka koncentracija transmasti, šećera i soli može oštetiti stanice i povećati rizik od nastanka upalnih procesa u organizmu. Ako jedete juhe iz vrećice dva do tri puta tjedno, to nije dobro, piše Krstarica.

Gastro
Hrvatska