Dobra uvertira pred EURO

ZLATKO DALIĆ, nakon Sjeverne Makedonije: Lijep ambijent i dobra utakmica

Hrvatska je na Rujevici s 3:0 svladala Sjevernu Makedoniju
Rijeka: Zagrijavanje uo?i  prijateljske utakmice izme?u Hrvatske i Sjeverne Makedonije Matija Habljak/PIXSELL

U sklopu priprema za skorašnje Europsko prvenstvo čiji je domaćin Njemačka, Hrvatska je na Rujevici u prvoj pripremnoj utakmici s 3:0 porazila Sjevernu Makedoniju. Prvo ime Hrvatske bio je sjajni Lovro Majer koji je u prvom dijelu postigao dva pogotka.

Najprije je odličnim udarcem iz slobodnog udarca u 10. minuti usmjerio tijek utakmice, da bi u 45. nakon sjajne asistencije Brune Perkovića podebljao vodstvo Vatrenih. Konačnih 3:0 na svoj je Rujevici postavio prvijencem u dresu Hrvatske Marco Pašalić u 79. minuti.

-Čestitam dečkima, napravili smo sve što smo htjeli. Lijep ambijent i dobra utakmica. Zadovoljan sam, no ima još vremena za ono što slijedi- prokomentirao je susret za NOVU TV izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, koji se potom osvrnuo na igru Lovre Majera.

-Majer je odigrao jako dobro, promijenio dvije pozicije, no i drugi su dečki bili dobri. U nekim trenucima utakmice falilo je agresije, no ima vremena za to. Sada nam slijedi druga faza- kazao je Dalić i posebnu čestitku uputio Mateu Kovačiću, koji je u susretu protiv Sjeverne Makedonije odigrao 100. utakmicu u dresu Vatrenih.

-Zaista lijep jubilej. Pred Kovom je još puno toga, no do sada je napravio lijepu karijeru- zaključio je Dalić.

Hrvatska
Sport