Zlatko Babić: Ova situacija izuzetno je opasna

Stanje s koronavirusom u Kutini, komentirao je gradonačelnik Zlatko Babić

RTL televizija

Stanje s koronavirusom u Kutini, gdje je jučer potvrđeno trinaest bolesnika, od toga dvanaest povezano sa zajedničkom proslavom u lokalnom OPG-u, komentirao je za RTL televiziju gradonačelnik Zlatko Babić.

– Od pojave većeg broja zaraženih u Kutini Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Ispostava u Kutini stvarno je odradila veliki posao. Oni su identificirali sve kontakte, napravljeno je oko 150 analiza te je preko 100 osoba stavljeno u izolaciju, poručio je Babić.

Tijekom današnjeg dana očekuju se rezultati 35 testiranja, nastavio je gradonačelnik te se osvrnuo na moguću prijetnju gospodarstvu:

– Svaki kontakt koji je vezan za naše gospodarske subjekte kao što je Petrokemija, ide odmah u izolaciju i uzimaju se uzorci bez obzira ima li simptome ili ne. Tu izuzetno dobro surađuju naša Ispostava Zavoda za javno zdravstvo i uprava Petrokemije.

Također, Babić je potvrdio kako promišljaju o zabrani većih okupljanja i proslava.

– Poduzet ćemo određene korake s ravnateljom Zavoda za javno zdravstvo i županijskim Stožerom civilne zaštite te ćemo vidjeti hoćemo dopustiti okupljanja sugrađana tijekom vikenda. O tome ovise rezultati analiza, a bez obzira na zabrane sigurno ćemo izaći na kraj s ovom pandemijom koja je zadesila grad Kutinu. Vjerujem da je ovih 12 pozitivnih vrhunac, rekao je i zaključio:

– Ova situacija izuzetno je opasna, ali se nadam da će odgovorno ponašanje mojih sugrađana pobijediti ovu situaciju.