Zlata Hrvoj Šipek opovrgnula informacije o smjeni ravnateljice USKOK-a

Odluku će donijeti tek kad nadzor bude gotov i na temelju utvrđenih činjenica, rekla je glavna državna odvjetnica
zlata hrvoj šipek Patrik Macek/PIXSELL

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek nazvala je potpuno neutemeljenima medijske informacije o smjeni ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić zbog slučaja Žalac.

Hrvoj Šipek je to rekla odgovarajući na pitanja o aferama povezanima s radom Državnog odvjetništva, a nakon što je na zajedničkoj sjednici Odbora za pravosuđe i Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije predstavila izvješće o radu za 2020. godinu.

– Što se tiče predmeta Žalac u tijeku je provođenje nadzora nad tim predmetom USKOK-a, ali i drugim predmetima koji su povezani s njim, rekla je Šipek odgovarajući na pitanja koliko su točne informacija da je i vodstvo Državnog odvjetništva bilo obavješteno od strane USKOK-a o svemu što je radio na slučaju Žalac i jesu li točne medijske najave da dolazi do smjene Marušić.

Naglasila je da će odluku donijeti tek kad nadzor bude gotov i na temelju utvrđenih činjenica.

– Spekulacije koje su se pojavile o smjeni Vanje Marušić su potpuno neutemeljene. Odluku neću donijeti pod pritiskom medija i javnosti koji jedan dan navijaju za jednu, a drugi dan za drugu stranu, kazala je glavna državna odvjetnica.

Dodala je da će o rezultatima nadzora, utvrđenim činjenicama i svojoj odluci brzo obavijestiti javnost.

Hrvatska
Ostalo