U tijeku je kriminalističko istraživanje

Žena umrla, muškarac teško ozlijeđen nakon trovanja ugljičnim monoksidom

Tijelo žene prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku
Zagreb: Djelatnici hitne pomoći točno u podne upalili sirene kako bi ukazali na svoje nezadovoljstvo Igor Kralj/PIXSELL

Jedna žena smrtno je stradala a muškarac teško ozlijeđen u subotu u stanu u Rijeci, najvjerojatnije zbog trovanja ugljičnim monoksidom, izvijestila je riječka policija.

Unatoč pruženoj medicinskoj pomoći, 58-godišnjakinja žena je umrla, dok se 60-godišnji muškarac nalazi na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Rijeka.

Policija je dojavu da je u stanu na Drenovi pronađeno dvoje ljudi bez svijesti dobila u subotu oko 12 sati, a djelatnici hitne medicinske pomoći i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iznijeli su unesrećene te plinsku peć za grijanje, koja se nalazila u stanu. Očevidom je utvrđeno da su muškarac i žena koristili plinsku peć za grijanje, a vatrogasci su pri ulasku u stan izmjerili visoku koncentraciju ugljičnog monoksida. Poznanici unesrećenih navode da je riječ o supružnicima.

Tijelo žene prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku riječkog Medicinskog fakulteta kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sve utvrđene činjenice dostavit će se nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Crna kronika
Hrvatska