Željko Turk dao podršku Andreju Plenkoviću

U središtu političke pozornosti skorašnji su unutarstranački izbori HDZ-a. Brojna se imena posljednjih dana spominju kao mogući protukandidati sadašnjem predsjedniku Andreju Plenkoviću koji je dobio punu podršku gradonačelnika Zaprešića Željka Turka te tamošnje gradske organizacije, kojoj je na čelu. Svoju odluku Turk je javnosti obznanio putem Facebooka.

Objavu gradonačelnika Zaprešića, Željka Turka prenosimo u cijelosti;

“Kako nadolazeći unutarstranački izbori izazivaju veliko zanimanje javnosti, a time otvaraju i brojne polemike oko izbora predsjednika, osjećam potrebu osobno, ali i u ime zaprešićkog Gradskog odbora, dati punu i nedvojbenu podršku sadašnjem predsjedniku HDZ – Hrvatska demokratska zajednica, Andrej Plenković.
Uvažavajući svakog stranačkog kolegu koji ima ambiciju preuzeti vođenje stranke, ali i svakog člana koji će imati priliku na izborima izraziti svoje mišljenje, smatram da je smjer kojim gospodin Plenković vodi i stranku i državu ispravan. Imamo na čelu čovjeka koji je preuzeo odgovornost u nezahvalnom i osjetljivom političkom trenutku, a koji se i danas s jednakom odgovornošću racionalno, argumentirano, kulturno i staloženo nosi s izazovima koje njegove dužnosti nameću. Stoga smatram da zaslužuje podršku članova, a vjerujem da će i oni to prepoznati!“