Željko Stanec umjesto Kreše Beljaka kandidat za gradonačelnika Samobora

Dosadašnji zamjenik gradonačelnika, kandidat je HSS-a za gradonačelnika Samobora

HSS Samobor

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije održanoj u parku iza Samoborskog muzeja objavljeno je kako će temeljem jednoglasne odluke Odbora gradske organizacije Samobor kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima sljedeće godine biti Željko Stanec.

Predsjednik GO HSS Samobor i zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako prije svega zahvaljuje članovima na ukazanom povjerenju te ukratko predstavio temeljne točke svog plana. Osim uspostave visokog školstva u Samoboru te fokusa na gospodarenje otpadom, Stanec je naglasio kako mu je želja Samobor povezati s gradovima u svojoj blizini. Stanec je u svom obraćanju pohvalio zajednički rad koalicijskog partnera na lokalnoj razini, SDP-a, te pozvao na suradnju sve one koji razmišljaju na sličan način i mogu svojim djelovanjem unaprijediti Samobor.

Nakon budućeg kandidata Željka Staneca javnosti se obratio i aktualni gradonačelnik, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji je napomenuo kako ne odustaje od kandidature za gradonačelnika zbog zdravstvenih razloga već kako smatra da nakon tri mandata više nitko ne bi trebao obnašati funkcije gradonačelnika, načelnika i sl. Aktualni gradonačelnik pohvalio je koalicijskog partnera na lokalnoj razini, njihov odnos okarakterizirao je kao prijateljski i rijetko viđen na domaćoj političkoj sceni. Riječ je o dugogodišnjoj suradnji u kojoj nije bilo nikakvih problema i poteškoća za koju želi da nastavi trajati i nakon lokalnih izbora 2021. godine.