Zelinskim đacima stigli tableti

Učenici petih i sedmih razreda Osnovne škole Dragutina Domjanića u sklopu projekta “Škola za život” od sada u svojem učenju koriste i tablete. Za sada je riječ o 184 tableta, a uskoro će ih dobiti i 85 učenika prvih razreda.

-Ovo je jedan novi korak u obrazovnoj reformi za naše učenike i njihove učitelje. Vjerojatno i roditelje. Nove tehnologije nameću se same od sebe, mi moramo odlučiti u kojoj su mjeri potrebne u samoj nastavi. To je i cilj ove faze eksperimentalne provedbe; istražiti jesu li tableti potrebni, bi li ih trebao imati svaki učenik ili bi ih se moglo u manjem broju uvesti kao dio nastavnih sredstava. Drago mi je što smo ušli u “Školu za život”. Iako ima trenutaka kada se zapitamo o nekim detaljima, sigurna sam da nas jedino pitanja i mogu dovesti do pravih i primjenjivih odgovora- kazala je ravnateljica škole Gordane Čosić.

“Škola za život” naziv je eksperimentalnog programa čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osnovna škola Dragutina Domjanića jedna je od 48 odabranih osnovnih škola iz svih županija u Republici Hrvatskoj koja sudjeluje u programu. Eksperimentalni program provodi se od jeseni 2018. godine u 1. i 5. razredima te u 7. razredima za predmete biologija, kemija i fizika.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sveti Ivan Zelina
Zagrebačka županija