Zbog ove greške koju radite sir vam postane pljesniv ili suh
Primarni problem kod čuvanja sira je njegovo “gušenje”. No, ne brinite, nije tako strašno kako zvuči. U razgovoru za Daily Mail, stručnjaci za sireve istaknuli su da je jedna od najvećih pogrešaka zamatanje sira u plastičnu foliju.
Umjesto toga, sljedeći put kad trebate pohraniti sir, odaberite voštani papir, ili još bolje, nemojte ga uopće zamotavati. Kada je riječ o pronalaženju optimalnog mjesta za pohranu sira, važno je osigurati da se nalazi na pravom mjestu. Ako se sir ostavi na pogrešnom mjestu, mogao bi se osušiti. Ne biste trebali pohranjivati u glavnom odjeljku hladnjaka, već u ladicu za povrće, gdje je zrak vlažniji.
Za one koji se brinu zbog plijesni na siru, postoji dobra vijest – kod tvrdih sireva poput cheddara, dovoljno je samo ostrugati površinsku plijesan i možete uživati u siru bez da ga bacite, prenosi N1info.hr.