Budite strpljivi

Zbog norijade posebna regulacija prometa u Zagrebu

Od 11:20 do 13 sati posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa
Zagrebački električni tramvaj Sanjin Strukić/PIXSELL

U Zagrebu će se u petak, 26. svibnja, od 11:20 do 13 sati primijeniti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa zbog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata (norijade), priopćili su iz ZET-a.

Kolona maturanata sa središnjeg gradskog trga prema Bundeku krenut će u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.

U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara. Oko 12:20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12:35 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske na 15-ak minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot.

Grad Zagreb
Ostalo