ZAŽELI ZA OPĆINU ORLE: 10 žena do ožujka skrbi za 60 korisnika

Održana je uvodna konferencija projekta čija je ukupna vrijednost 492.500,00 kuna

Nakon što je na području Općine Orle s uspjehom proveden projekt Zaželi – Program zapošljavanja žena, Općina je s uspjehom prošla i za treću fazu ovog projekta koji se pod imenom “Zaželi za Općinu Orle” provodi od srpnja. Trajanje projekta je osam mjeseci, do ožujka sljedeće godine do kada će se 10 žena, pripadnica ranjivih skupina brinuti za 60 korisnika, kojima se tako povećava kvaliteta života, rečeno je za današnje uvodne konferencije projekta koja je održana u Kulturnom centru u Orlima.

-Žene će u tom periodu pružati svu potrebnu pomoć krajnjim korisnicima, osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju, kojima je ta pomoć potrebna. Vjerujem kako ćemo svi zajedno ovaj projekt s uspjehom odraditi- rekla je voditeljica projekta Renata Đurašin.

Uvodnoj konferenciji nazočio je i načelnik Ervin Vujica, koji je još jednom istaknuo kako je ovaj projekt dobar i poželjan za sve jedinice lokalne samouprave.

-Vi žene koje ste ovdje znate što to znači vama, isto kao što vaši korisnici znaju što to znači za njih. I ministru Piletiću rekao sam kako je ovo nacionalni projekt broj jedan, jer se direktno pomaže onima kojima je to potrebno- poručio je načelnik Vujica.

Nositelj projekta je Općina Orle, dok su partneri na projektu Centar za socijalnu skrb Velika Gorica te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Zagreb. Vrijednost projekta je 492.500,00 kuna, pri čemu je iz državnog proračuna osigurano 15 posto sredstava, a 85 posto sredstava je iz Europskog socijalnog fonda.