Završena izgradnja Ceste Josipa Kraša u Ivanić-Gradu

Ukupna vrijednost projekta bila je 3,1 milijuna kuna od čega je iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 1,9 milijuna kuna

Grad Ivanić-Grad

Grad Ivanić-Grad uspješno je finalizirao još jedan infrastrukturni projekt sufinanciran sredstvima Europske unije – završena je izgradnja Ceste Josipa Kraša u Poduzetničkoj zoni Ivanić-Grad Jug – Zona 3.

Izgradnjom Ceste Josipa Kraša značajno je unaprijeđena prometna infrastruktura Poduzetničke zone u smislu njezine optimalne povezanosti s gradskom obilaznicom, državnom cestom D-43 i autocestom A-3. Na taj je način Grad Ivanić-Grad osigurao povoljne uvjete za privlačenje novih poduzeća i dodatnu aktivaciju zone, kao i za daljnji razvoj poduzetništva na području grada i okolice.

Projekt „Unaprjeđenje prometne infrastrukture Poduzetničke zone Ivanić-Grad Jug – Zona 3“ trajao 20 mjeseci tijekom kojih je izgrađeno 450 metara ceste s kanalima za odvodnju, distributivnom telekomunikacijskom kanalizacijom, nogostupom, biciklističkom stazom, zelenom površinom te priključnim odvojcima na spojne ceste.

Ukupna vrijednost projekta bila je 3,1 milijuna kuna od čega je iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 1,9 milijuna kuna.