Zastupnik potegnuo pitanje o Bandićevom zdravlju

Aktualni sat današnje sjednice Gradske Skupštine Grada Zagreba, na čiju se raspravu prijavilo trinaest zastupnika, započeo je HDZ-ov Kazimir Ilijaš. Gradonačelniku je postavio dva pitanja, jedno vezano uz promet, a drugo uz Sportsku gimnaziju. Po pitanju prometa, zanimalo ga je, kani li Grad Zagreb početi ugrađivati odbrojivaće zelenog svijetla na semaforima. Naglašavajući da za to postoje rješenja u Zaprešiću, Samoboru i drugim gradovima. Dok je pitanje vezano uz Sportsku gimnaziju bilo usmjereno na potrebe za izgradnjom adekvatne sportske dvorane.

Od ostalih zastupnika svojim pitanjima istaknuli su se oporbeni zastupnik Petek i oporbena zastupnica Peović-Vuković.
Petek je imao kratko pitanje za gradonačelnika, “Kako ste gradonačelniče?” Nastavio je s nabrajanjem niza, prema njemu, uvredljivih teza koje je Milan Bandić uputio raznim slojevima društva, od prosvjednika do radijskih urednika. U jednom trenutku ga je prekinuo predsjedavajući Andrija Mikulić koji ga je upozorio da zdravlje pojedinca nije tema o kojoj se može raspravljati na aktualnom satu. Bandić mu je u svom odgovoru dobacio, da bi on “njega trebao pitati kako je, kada mu vidi lice.” NA što su burno reagirali iz oporbe upozoravajući na očito omalovažavanje zastupnika.

Zastupnica Radničke fronte, na prošloj sjednici inaugurirana kao zamjena Mati Kapoviću, Peović-Vuković postavila je gradonačelniku pitanje vezano uz njegovo obećanje blokiranima Grada Zagreba. Zanimalo ju je zašto je u devet mjeseci riješena samo jedna od 900 zamolbi blokiranih građana, za otpis dijela dugovanja komunalnim poduzećima. Bandić, duboko iznenađen prozivkama zastupnice, se prvo branio, a onda konstatirao kako će Stranka rada i solidarnosti idući tjedan prezentirati svoje rješenje za pitanje blokiranih građana u Gradu Zagrebu, ali i na razini Republike Hrvatske.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo