Zaprešić podržava razvoj golf turizma

Zaprešić je bio domaćin 5. konferencije o golf turizmu koja se održala u Vršilnici Novih dvora. U Hrvatskoj danas postoji tek 5 golf igrališta i nešto više vježbališta poput onog u Zaprešiću. Ozbiljne aktivnosti oko izgradnje novih golf igrališta s 18 ili 27 rupa ozbiljno zapinju, a ovim konferencijama pokušava se taj trend preokrenuti.

-Zaprešić aktivno podržava golf turizam, a vlastitim sredstvima uređeno je golf vježbalište u Novim dvorima, a rezervirano je i više od 100 hektara prostor za izgradnju kompletnog igrališta kojem je vlasnik država. Grad Zaprešić je onaj koji potiče ovu ideju a nećemo graditi igrališta, ali pripremamo dokumentaciju kako bi eventualnom investitoru bili što poželjniji suradnik- rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Na konferenciji su teme bile posvećene golfu kao pokretaču razvoja turizma, analizi javnog mišljenja i strategiji održivog razvoja golfa. U ime organizatora konferenciju je vodio Dražen Slamar, a sudjelovali su pomoćnik ministra turizma Robert Pende, pomoćnica ministra graditeljstva i prostornog uređenja Sanja Šaban, državni tajnik ministarstva državne imovine Tomislav Boban, državni tajnik ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir…

Na konferenciji se govorilo i o pozitivnim primjerima iz nama susjednih zemalja, ali i s nekih hrvatskih golf terena. Može li se negativna percepcija o golfu kao sportu za bogataše promijeniti ostaje nam da vidimo. Da je to sport koji vrlo aktivno djeluje na razvoj turizma to je pak činjenica koju nitko ne može pobiti. Zašto onda u Hrvatskoj i dalje tapkamo na mjestu, ova konferencija ipak nije dala odgovor.