Zaposlenici Veleposlanstva SAD-a pridružili se “Šumoborcima” u Marči

Akciji pošumljavanja pridružio se i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler

TZ Ivanić-Grad

Zaposlenici Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj pridružili su u povodu 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa SAD-a i Hrvatske volonterskom programu pošumljavanja kod Kloštar Ivanića, simbolično nazvanom “Šumoborci”.

Organizatori, Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i agencija HEARTH, istaknuli su tijekom današnje akcije u šumi Marča da su izrazito zadovoljni što se od početka projekta u studenom prošle godine u akcije pošumljavanja uključilo više od tri tisuće volontera koji su u 34 akcije do danas posadili više od 55.000 novih sadnica.

Ovo je ujedno bila i posljednja akcija pošumljavanja u programu “Šumoborci” u proljetnom razdoblju koji je od početka ožujka uključio 1500 volontera, koji su u 17 akcija posadili 30.000 novih sadnica. Akcije sadnje nastavljaju se na jesen kada će uvjeti za sadnju ponovo biti povoljni, a planira se posaditi dodatnih 50.000 sadnica širom Hrvatske.

Akciji pošumljavanja pridružio se i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Program “Šumoborci” edukativni je dio projekta CO2MPENSATING BY PLANTING koji omogućava tvrtkama, institucijama i drugima da sadnjom stabala nadoknade svoje emisije ugljičnog dioksida (CO2). Najveći dio volontera čine učenici i izviđači. Projekt se održava uz pokroviteljstvo Veleposlanstva SAD-a, Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.