Započinje tradicionalna humanitarna akcija “Solidarnost na djelu”

U sklopu akcije prikupljaju se financijska i materijalna dobra za pomoć socijalno ugroženim građanima Hrvatske

Luka Stanzl/PIXSELL

U Hrvatskoj danas počinje tradicionalna humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ koja se ove godine provodi 50. puta, izvijestili su iz Hrvatskog Crvenog križa.

U sklopu akcije prikupljaju se financijska i materijalna dobra za pomoć socijalno ugroženim građanima Hrvatske. Ovih dana diljem Hrvatske volonteri i djelatnici Crvenoga križa prikupljat će financijska sredstva putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa. Od prikupljenog novca nabavit će se humanitarna pomoć u skladu s potrebama korisnika na terenu, a to su prvenstveno hrana, higijena te peći na drva i ogrjev, stoji u priopćenju.

Prikupljaju se i materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijene, a prikupljaju se u društvima Crvenog križa te na drugim mjestima na kojima će biti organizirana prikupljanja, a o čemu se građani mogu informirati u društvu Crvenoga križa u mjestu u kojemu žive. Uz to, u prodavaonicama Kauflanda postavljene su velike košare u koje građani mogu ostaviti osnovne prehrambene namirnice.

Pedeseta humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ obuhvatit će i projekt „Obitelj za obitelj“ koji provode Hrvatski Crveni križ i Hrvatska udruga poslodavaca. U sklopu projekta nabavljat će se drva za ogrjev i paketi hrane za starije siromašne osobe.