Jaka konkurencija

Započinje Europsko prvenstvo u karateu, Hrvatska šalje 26 predstavnika

Na prošlom Europskom prvenstvu Hrvatska je osvojila četiri odličja
karate Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Hrvatska karate reprezentacija od srijede do nedjelje nastupit će na Europskom prvenstvu u španjolskoj Guadalajari.

Na prošlom Europskom prvenstvu u danas nažalost razrušenom turskom gradu Gaziantepu Hrvatska je osvojila četiri odličja. Zlatni su bili hrvatska ženska vrsta u borbama (Mia Greta Zorko, Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak) i Anđelo Kvesić (+84 kg), Enes Garibović osvojio je srebro (-84 kg), dok je Jelena Pehar bila brončana (-50 kg).

– Očekivanja su velika. Branimo zlato od prošle godine. Spremale smo se dugo za ovo. Mislim da smo spremne. Kad dođe dan, pokazat ćemo sve što znamo i mislim da će to dobro na kraju završiti, istaknula je u ime ženske reprezentacije u borbama Mia Greta Zorko.

– Branim titulu prvaka Europe. Dat ću sve od sebe da opet to napravim, ponovim. Imam već dovoljno godina, iskustva. Pokušat ću maksimalno uživati u mečevima. Uz malo sreće mislim da će to biti jako dobro, istaknuo je Anđelo Kvesić.

– Na Europskom prvenstvu u Poreču bio sam brončani, prošle godine srebrni. Volio bih upotpuniti tu kolekciju sa zlatom, ali za sad to su želje. Ne razmišljam o tome, već samo o svom nastupu što sam se pripremao s kolegama iz reprezentacije, najavio je svoj nastup Garibović.

Na Europskom prvenstvu u Guadalajari sudjelovat će 26 hrvatskih natjecatelja plus četiri u parakarateu, a očekuje se nastup karatista iz 48 zemalja.

Hrvatska
Sport