Započeli su zagrebački Dani meda

Dani meda u Zagrebu tradicionalna su manifestacija zagrebačkih pčelarskih udruga koju i ove godine organizira Hrvatski pčelarski savez i zagrebačke pčelarske udruge pod pokroviteljstvom Grada Zagreba
Zagreb: 17. Dani meda na Trgu bana Jelačića

Zagrebačke Dane meda, 17. po redu, otvorili su na Jelačić placu gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos. Dani meda u Zagrebu tradicionalna su manifestacija zagrebačkih pčelarskih udruga koju i ove godine organizira Hrvatski pčelarski savez i zagrebačke pčelarske udruge pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

-Ova manifestacija na najbolji mogući način promovira pčelarstvo kao gospodarsku granu ali i prezentira pčelinje proizvode kao vrhunac kvalitete agroindustrije u Republici Hrvatskoj- rekao je predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos.

Dodao je i kako je ovo idealna prilika da se Zagrepčani snabdiju pčelinjim proizvodima za nadolazeću zimu kako bi sačuvali zdravlje i ojačali imunitet.

-U Zagrebu postoji 421 pčelar sa 21.000 košnica te proizvedu godišnje u prosjeku oko 735 tona meda, a ove godine meda će biti i do tri puta manje- rekao je gradonačelnik Bandić te izrazio žaljenje što je pčelarima ova godina bila izuzetno loša.

Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao i sve Zagrepčane da dođu do nedjelje na Trg bana Jelačića te kušaju i kupe pčelarske proizvode s pedesetak poljoprivrednih gospodarstava.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo