Započeli su radovi na nadogradnji OŠ Samobor vrijedni 2,4 milijuna kuna

U sljedećih nešto više od godine dana učenici, nastavnici i osoblje Osnovne škole Samobor dobit će u prizemlju, u dosadašnjem prostoru zbornice i ureda, novu blagovaonicu i kuhinju, dok će iznad toga biti nadograđen kat u koji će se smjestiti nova zbornica i prostor za stručne službe. Prema projektu, nova blagovaonica imat će površinu od gotovo 99, a kuhinja 50 kvadratnih metara, te će time u potpunosti zadovoljavati sve standarde potrebne za pripremu i serviranje hrane.

Ravnatelj škole Ivan Goran Matoš, istaknuo je kako dosadašnji prostor kuhinje i blagovaonice nije bio zadovoljavajući, zbog čega se pristupilo nadogradnji škole, u što će biti utrošeno 2,4 milijuna kuna. Dok će trajati radovi, glavni ulaz u školu bit će onaj uz sportsku dvoranu, dok će privremena zbornica biti u prostoru Jožine spomen sobe, pazeći da ona ne izgubi svoju izložbenu namjenu.

Osnovna škola Samobor druga je po veličini samoborska škola koju pohađa tisuću učenika, koji će završetkom radova dobiti adekvatan prostor za pripremu i posluživanje toplog obroka.

Osim na ovoj školi u tijeku su i radovi na izmjeni toplovoda i parketa u nekoliko učionica u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem. Toplovod se mijenja i u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani, dok su u Osnovnoj školi Bogumila Tonija u tijeku radovi na uređenju i rekonstrukciji prostora za nastavu produženog boravka.