Započeli radovi na stazi Zaprešić-Pušća

U Ulici Zelengaj u Zaprešiću na mostu iznad potoka Lužnica otvoreni su radovi i u posao gradnje biciklističko pješačke staze uz potok Lužnicu uveden je izvođač radova

jhdr

U Ulici Zelengaj u Zaprešiću na mostu iznad potoka Lužnica otvoreni su radovi i u posao gradnje biciklističko pješačke staze uz potok Lužnicu uveden je izvođač radova. Projekt koji se u stopostotnom iznosu financira iz EU fondova pod nazivom „Izgradnja biciklističko pješačke staze uz potok Lužnicu“ gradit će Vodoprivreda Zagorje d.o.o. iz Klanjca, iako je prvotno radove na natječaju dobila tvrtka Izgradnja Zaprešić d.o.o., ali iz te tvrtke nisu na vrijeme priložili sve potrebne dokumenta.

-Pripreme za ovaj projekt otegnule su se iznad svih očekivanja, ali veseli me današnji dan kojim označavamo početak radova. Rokovi su jako kratki, ali vjerujem da će izvođači uspjeti sve završiti na vrijeme i kvalitetno. Svi smo pozitivni oko toga i nadamo se dobrim uvjetima što se tiče kiše i snijega, kako bi bili povoljni za izgradnju. Ja vjerujem da ćemo mi do 15. ožujka to završiti, a do 1. travnja dobiti sve potrebne dozvole- rekao je načelnik Općine Pušća Filip Bernardić.

Iz klanječke tvrtke ne kriju optimizam glede rokova i ne očekuju poteškoće u tom segmentu.

-Drago nam je da smo dobili priliku izvoditi radove na biciklističkoj-pješačkoj stazi uz potok Lužnicu. Što se tiče samih rokova mislim da oni neće biti problem, pošto ćemo ustupiti sve raspoložive resurse s obzirom na izrađeni dinamički plan. Ovo nam je gotovo domaći teren s pristupima na sve četiri strane izvođenja projekta. Tako da ćemo probati započeti radove na tri do četiri lokacije s jednako toliko ekipa. Vjerujem zato da neće biti problema i vjerujem da će radovi biti izvršeni u roku- rekao je direktor Vodoprivrede Zagorje, Tomislav Majerović.

Staza će na području grada Zaprešića biti dvosmjerna i završavat će s malim kružnim tokom od kojeg će se nadalje jednotračno nastaviti prema Pušći. Načelnik Bernardić istaknuo je da osim alternativnog načina povezivanja Zaprešića i Pušće, treba dalje nastaviti razmišljati o njenom produžetku i spajanju u veću cjelinu prema Dubravici i Mariji Gorici pa do Brdovca.