Započeli radovi na produžetku Branimirove ulice u Sesvetama

U I. fazi radova obuhvatit će se dionica od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice vrijedna 50 milijuna kuna

Grad Zagreb

U Zagrebu je otvorena I. faza radova na izgradnji produžene Branimirove ulice od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice.

U sklopu radova predviđena je izgradnja prometnice s kompletnom komunalnom infrastrukturom (oborinska odvodnja, javni kanali odvodnje, izvedba vodovodnih i plinovodnih instalacija, izmještanje i zaštita elektroenergetskih instalacija), izgradnja semaforskih uređaja i prometne signalizacije, javne rasvjete te kompletno krajobrazno uređenje zone zahvata. Procijenjena vrijednost I. faze radova je 50 milijuna kuna.

Produžetak Branimirove gradit ćemo u tri etape s glavnim ciljem da se rastereti promet u središtu Sesveta i time smanje prometne gužve. Prometnica je planirana s dva odvojena kolnika s po dvije prometne trake, obostranim pješačkim i biciklističkim stazama te zelenim pojasima. Na ukupnoj dionici od 3 780 metara do Varaždinske ulice trebalo je riješiti imovinsko-pravne odnose na ukupno 98 čestica zemlje i nekretnina, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 64 milijuna kuna, objasnila je vršiteljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te najavila druge aktivnosti vezane uz prometnu infrastrukturu:

– U tijeku su pripremne aktivnosti na Dugoselskoj ulici od Sesveta prema Dugom Selu u sklopu projekta aglomeracije kojim rješavamo pitanje kanalizacije i odvodnje u istočnome dijelu grada, a za koji su osigurana sredstva EU u iznosu od  2 milijarde kuna.