Započeli 22. Dani zagrebačkih jagoda

Od danas se jagodice purgerice mogu kupiti i na 80 prodajnih gradskih lokacija

Grad Zagreb

Na Trgu kralja Tomislava otvoreni su 22. Dani zagrebačkih jagoda u organizaciji Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba uz potporu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Marijan Herceg naglasio je da su upravo Dani zagrebačkih jagoda proizvođačima omogućili da, unatoč poteškoćama, i ove godine nude svježe, zdrave i kvalitetne domaće jagode.

– Teška je godina iza nas, ali vjerujem da će sezona biti uspješna te da će naši sugrađani prepoznati kvalitetne i ukusne proizvode naših vrijednih uzgajivača na brojnim štandovima diljem Zagreba i Zagrebačke županije, rekao je.

Otvorenju je nazočila i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, koja je tom prilikom pozvala sugrađane da kupe domaće jagodice purgerice jer su najkvalitetnije i najslađe u zemlji.

– U Zagrebu 65 OPG-ova godišnje proizvedu 900 tona jagoda. Od danas se prodaju na 80 prodajnih gradskih lokacija. Grad Zagreb i Zagrebačka županija proizvode čak trećinu ukupne hrane koja se proizvodi u Hrvatskoj. To su kulture koje od branja do stola stižu u manje od 24 sata, a kupci znaju cijeniti kvalitetu i ekološki uzgoj najslađih plodova proljeća.