Započela druga faza obnove Osnovne škole Vugrovec – Kašina

Investicijom od oko 19 milijuna kuna, do rujna će se izgraditi dodatni kat s učionicama i modernim sadržajem, a što će omogućiti rad škole u jednoj smjeni
oš vugrovec – kašina zagreb Grad Zagreb

Zgrada Osnovne škole Vugrovec – Kašina u ulici Augusta Šenoe jedan je od objekata koji su značajnije oštećeni u potresu u ožujku 2020. godine.

Prva faza obnove, koja je započela neposredno nakon potresa, završena je u roku, a kako je istaknuo ravnatelj Vladimir Vuger, u drugoj fazi, koja započinje danas, predviđeni su radovi na proširenju i statičkom ojačanju objekta te na podizanju konstrukcije na razinu III seizmičke otpornosti.

Školu inače pohađa 340 djece koji su trenutno nastavu pohađaju drugim objektima OŠ Vugrovec – Kašina. Investicijom od oko 19 milijuna kuna, izgradit će dodatni kat s učionicama i modernim sadržajem, a što će omogućiti rad škole u jednoj smjeni. Završetak radova očekuje do 1. rujna.

Uz to, radovi na obnovi nakon potresa traju i na zgradi Ambulante Vugrovec, područnom objektu Doma zdravlja Zagreb – istok. Ambulanta je u potpunosti statički obnovljena, a rok završetka radova je krajem svibnja, izvijestila je v.d. ravnatelja Doma zdravlja Zagreb – istok Dragica Jesih.

Također, pri kraju je i obnova oštećenog i dotrajalog objekta Mjesnog odbora Vugrovec Donji. U obnovu je uloženo oko 1,2 milijuna kuna, a trebala bi biti gotova kroz 15 dana.

– Ovo su objekti društvene infrastrukture koji su izuzetno važni za sadržaj i kvalitetu života u svim dijelovima grada Zagreba. Nastavit ćemo s radovima i obilascima jer naš posao nije gotov sve dok tu mrežu dostupnih sadržaja, zajedno s Mjesnim odborima i Gradskim četvrtima, ne podignemo na najvišu razinu, naglasila vršiteljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo