Izbjegnuta tragedija

Zaobilazio polubranike pa podletio pod vlak

Policija je dovršila očevid
PXL_030518_20473325 Žarko Bašić/PIXSELL

Zaobilazeći polubranike na pružnom prijelazu u Čakovcu, vozač kombija podletio je pod putnički vlak te je prevezen u bolnicu, a iz međimurske policije najavljuju kako će ga sankcionirati zbog prometnih prekršaja.

Nesreća se dogodila oko 5:40 sati u Zagrebačkoj ulici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge. Očevidom je utvrđeno da 33-godišnji vozač Peugeota Partnera čakovečkih registracija, dolaskom do prijelaza preko pruge, nije zaustavio vozilo, iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten te uključeni svjetlosni i zvučni signali koji upozoravaju da se približava vlak.

Kako bi izbjegao spuštene polubranike, prešao je na suprotnu prometnu traku te je u kombi udario putnički vlak koji prometuje na relaciji Zagreb-Čakovec. Od siline udara kombi je odbačen s kolnika te je udario u dvorišnu ogradu u vlasništvu 71-godišnjakinje. Nakon nesreće, 33-godišnjak je vozilom Hitne pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, a težina njegovih ozljeda zasad nije okvalificirana, dok će ga zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija prekršajno sankcionirati.

Policija je priopćila i da je putničkim vlakom upravljao je 60-godišnji strojovođa te da nijedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

Crna kronika
Regija