ZAJEDNO PROTIV RASIZMA: Igrači i stožer Gorice podržala inicijativu #blacklivesmatter

Igrači i stožer Gorice prije početka treninga kleknuli su na glavnom terenu u znak podrške u borbi protiv rasizma. Na ovaj način želimo prenijeti poruku da smo bez obzira na boju kože, religiju ili nacionalnost, jedna momčad, objavila je Gorica

HNK Gorica

Brojnim vrhunskim sportašima i klubovima diljem svijeta koji su posljednjih dana podržali borbu protiv protiv rasizma nakon smrti nenaoružanog tamnoputog Amerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu prilikom uhićenja u srijedu su se pridružili momčad i stručni stožer hrvatskog nogometnog prvoligaša Gorice.

– Igrači i stožer Gorice prije početka treninga kleknuli su na glavnom terenu u znak podrške u borbi protiv rasizma. Na ovaj način želimo prenijeti poruku da smo bez obzira na boju kože, religiju ili nacionalnost, jedna momčad, objavila je Gorica.

Stav klečanja na jednom koljenu tijekom intoniranja američke himne prije nekoliko je godina popularizirao igrač američkog nogometa Colin Kaepernick koji je također prosvjedovao protiv policijske brutalnosti prema tamnoputom stanovništvu. Kaepernick zbog svog aktivizma više nije dobio angažman u NFL-u.