Zajednička policijska patrola za veću sigurnost tijekom turističke sezone

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. Upravo stoga, prije 13 godina, u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“ pokrenuta je inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tijekom turističke sezone.

Upravo u sklopu tog Projekta, u samom srcu Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića svečano je predstavljeno osam kineskih policijskih službenika i službenica koji su u Hrvatsku došli sa zadaćom da i oni svojim znanjem i prisutnošću pridonesu sigurnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj. 

FOTO: Dalibor Urukalović/ PIXSELL

Zajedno s hrvatskih kolegama policajcima moći će ih se susresti na ulicama četiriju policijskih uprava: dubrovačko-neretvanske, ličko-senjske, zadarske i zagrebačke. U zajedničkim će ophodnjama s hrvatskim kolegama kroz direktan kontakt sa svojim državljanima zasigurno pridonijeti njihovom osjećaju sigurnosti, a što u konačnici pozitivno utječe na percepciju rada policije te ujedno potvrđuje činjenicu da je Hrvatska ne samo interesantna turistička destinacija, nego i „pouzdan domaćin“ sa sigurnosnog aspekta.