Dodjela ugovora

Zagrebačkoj županiji dodijeljeno 6,3 milijuna eura za energetsku obnovu javnih zgrada

Sredstva su namijenjena za obnovu zelinskih SŠ Dragutina Stražimira i OŠ Dragutina Domjanića sa sportskom dvoranom, ispostave Doma zdravlja u Samoboru i Upravne zgrade Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu te, nakon revizije ugovora, OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu
Zagreb: Sve?ano uru?enje ugovora za dodjelu nepovratnog novca za energetsku obnovu javnih zgrada Luka Stanzl/PIXSELL

U Kongresnoj dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice dodijeljeno je 30 ugovora o energetskoj obnovi javnih zgrada ukupne vrijednosti 73,8 milijuna eura.

Među njima, najviše ugovora dodijeljeno je Zagrebačkoj županiji i to za energetsku obnovu zelinskih SŠ Dragutina Stražimira i OŠ Dragutina Domjanića sa sportskom dvoranom, ispostave Doma zdravlja u Samoboru i Upravne zgrade Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu. Za OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu, iako je donesena odluka o sufinanciranju, ugovor nije dodijeljen, već je na revidiranju s obzirom na to da su u tijeku radovi na obnovi škole nakon olujnog nevremena ovog ljeta koje u cijelosti sa 670 tisuća eura financira Zagrebačka županija.

Ugovori su dodijeljeni na temelju javnog poziva kojeg je raspisalo i provelo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Sredstva su namijenjena za energetsku obnovu bolnica, domova zdravlja, škola i ostalih javnih zgrada opće namjene, a bespovratni dio osiguran je iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

– Energetski obnovljene zgrade su zgrade koje više štede i više vrijede, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, čestitavši svima koji su pripremili kvalitetne projekte.

U ime Zagrebačke županije ugovore je preuzeo pročelnik UO za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić.

– Ukupna vrijednost naših pet odobrenih projekta je 15,6 milijuna eura, a odobrena su nam bespovratna sredstva u iznosu 6,3 milijuna eura, rekao je Fašaić, dodavši kako su još tri projekta – ispostave Doma zdravlja u Ivanić-Gradu i Velikoj Gorici te OŠ Jakovlje, prošli na javnom pozivu, ali su s obzirom na alokaciju sredstava u ovom trenutku na rezervnoj listi.

Događanja
Zagrebačka županija