Tradicija nastavljeba

Zagrebačka županija ugostila uskršnju izložbu učeničkih zadruga

Zadrugari su pokazali umijeće izrade ukrasnih i uporabnih predmeta, prirodne kozmetike, keramičkih ukrasa i nakita, ali i uzgoja cvijeća i biljaka
uskrsna izložba

U prostorijama Zagrebačke županije održana je tradicionalna uskršnja izložba radova učeničkih zadruga. Zadrugari iz 12 učeničkih zadruga su pokazali umijeće izrade ukrasnih i uporabnih predmeta, prirodne kozmetike, keramičkih ukrasa i nakita, ali i uzgoja cvijeća i biljaka.

– Naša dvorana za službene sastanke dvaput godišnje, jednom uoči božićnih i jednom uoči uskršnjih blagdana, pretvara se u izložbeni prostor za naše najmlađe, naše kreativce iz učeničkih zadruga, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec prilikom obilaska zadrugara.

– Zagrebačka županija ponosna je na rad 5200 zadrugara koji kroz svoje radove pokazuju inovativnost i kreativnost, ali i njeguju tradiciju i baštinu svojeg kraja, naglasio je Kolarec dodavši da je Zagrebačka županija jedina županija u Republici Hrvatskoj koja svake godine organizira Dan učeničkih zadruga te jedina županija čiji zadrugari njeguju međužupanijsku i međunarodnu suradnju.

Na području županije registrirane su 43 učeničke zadruge od čega 4 u srednjim školama, 2 u Centrima za posebnu skrb i 37 u osnovnim školama, a koje se bave raznim aktivnostima i okupljaju veliki broj učenika.

U obilasku zadrugara sudjelovao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Ivica Radanović.

Događanja
Zagrebačka županija