Otvoren javni poziv

Zagrebačka županija osigurala milijun eura za uređenje društvenih domova, područnih škola i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta

Javni poziv otvoren je do 15. svibnja
ruralna_infrastruktura1_galerija.jpg__648x432_q85_crop_subsampling-2_upscale

Zagrebačka županija uputila je gradovima i općinama na svom području javni poziv za prijavu programa/projekata za sufinanciranje izgradnje i uređenja infrastrukture na ruralnim prostorima. Za tu namjenu Zagrebačka je županija osigurala milijun eura bespovratnih sredstava, a javni poziv je otvoren do 15. svibnja.

Gradovi i općine mogu prijaviti svoje projekte izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te izgradnju, adaptaciju, sanaciju i opremanje područnih škola i objekata društvene namjene poput vatrogasnih i društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, groblja i dr. pri čemu je važno naglasiti da i sami trebaju imati planirana sredstva za financiranje prijavljenih projekata u svom proračunu.

Prihvatljivi su troškovi rada, opreme i usluga iz područja ruralne infrastrukture sukladno stavkama financijskog plana i troškovnika projekta, a Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog projekta s najviše 70.000 eura.

Inače, u protekle tri godine Zagrebačka županija sufinancirala je kroz mjere ruralnog razvoja izgradnju i uređenje 17 nerazvrstanih cesta, 44 društvena/vatrogasna doma s pratećom infrastrukturom, 13 dječjih igrališta, 5 vrtića, 9 sportskih građevina s pratećom infrastrukturom, 8 uređenja groblja s pratećom infrastrukturom i 3 područne škole, a za spomenute investicije osigurano je gotovo 2 milijuna eura.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se OVDJE, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-466.

Aktualno
Zagrebačka županija