Zagrebačka županija odredila visinu turističke pristojbe

Pristojbe se kreću od 10 (1,33€) do 12 kuna (1,59€) po osobi i noćenju za boravak u smještajnim objektima

Osim što je na sjednici Skupštine Zagrebačke županije, donijet prvi euro proračun, vijećnici su donijeli i drugi rebalans proračuna za 2022. koji iznosi 1,44 milijardu kuna, što je manje za 0,9 posto u odnosu na prvi rebalans. Izvorni proračun temeljem novog rebalansa iznosi 631,7 milijuna kuna što je smanjenje u odnosu na prvi rebalans za 1,98 posto.

-Rebalans II. je donesen radi povećanja bespovratnih potpora za poduzetnike, povećanja za pokriće troškova energenata u osnovnim i srednjim školama, pokrića troškova redovne djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije…- ističu iz Zagrebačke županije.

Donesena je odluka o visini turističke pristojbe za 2024. u Zagrebačkoj županiji. Pristojbe se kreću od 10 (1,33€) do 12 kuna (1,59€) po osobi i noćenju za boravak u smještajnim objektima, ovisno o pojedinom gradu i općini.

Na Aktualnom satu vijećnike je zanimalo planira li Zagrebačka županija sufinancirati cijene smještaja korisnika u privatnim domovima, planira li Županija organizirati prijem za učenike i mentore koji su sudjelovali na natjecanjima te da li su osigurana dodatna financijska sredstva školama za pokriće troškova osposobljavanja zaposlenika, prvenstveno iz sfere zaštite na radu i zaštite od požara.