Zagrebačka županija izdvojila milijun kuna za razvoj predškolskog odgoja u ruralnim prodručjima

Kriteriji po kojima će se dodjeljivati sredstva su indeks razvijenosti općine te broj polaznika programa predškolskog odgoja i naobrazbe
vrtić

Zagrebačka županija osigurala je milijun kuna najslabije razvijenim općinama sa svog područja s ciljem podizanja kvalitete predškolskog odgoja i naobrazbe. Javni natječaj za dodjelu sredstava otvoren je do 1. ožujka, a pravo prijave imaju jedinice lokalne samouprave svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti.

– Iako predškolsko obrazovanje nije u nadležnosti županije već gradova i općina, ovo je jedna u nizu mjera s kojima želimo pomoći našim manje razvijenim jedinicama lokalne samouprave da zadrže stanovništvo na ruralnom području, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da će Županija ove godine svojim gradovima i općinama bespovratno dodijeliti 27 milijuna kuna.

Kriteriji po kojima će se dodjeljivati sredstva su indeks razvijenosti općine te broj polaznika programa predškolskog odgoja i naobrazbe. Maksimalan iznos potpore po polazniku, odnosno djetetu, je 4.000 kuna.

Više informacija o samom natječaju te prijavi može se dobiti na broj telefona 01/6009-466.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija