Zagrebačka županija i Zagreb prelaze na online nastavu

Učenici se ne vraćaju u školske klupe

Igor Kralj/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja uoči sjednice vlade dao je izjavu vezanu uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelazak dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Kaže kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali da je odaziv tamo bio svega 20 posto.Ipak, ministar se nada da će ova nova kampanja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

-Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji je pozitivan, ali svejedno ćemo prijeći na C model- kazao je ministar.

Odluka koju je najavio ministar Fuchs odnosi se na učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te na sve srednjoškolce osim maturanata. Predviđeno je da se po modelu C nastava odvija tjedan dana, a nakon toga ova mjera će se analizirati i donijeti nova odluka u skladu s rezultatima.