Zagrebačka županija dodijelila 180 000 kuna za medicinsku opremu: Pozivaju se bolničke ustanove i poliklinike da iskoristite preostala sredstva

Zagrebačka županija temeljem Javnog poziva za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova i poliklinika na području Grada Zagreba u 2018. godini od planiranih 300 tisuća kuna dodijelila je gotovo 180 tisuća kuna te ovim putem dodatno poziva potencijalne prijavitelje da se prijave na natječaj. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstva, odnosno najkasnije do 31. listopada 2018. godine.

Budući da Zagrebačka županija nema opće bolnice na svom području, njeni stanovnici najčešće se liječe u bolnicama na području Zagreba. Stoga navedenim sredstvima Županija želi neposredno sudjelovati u sufinanciranju nabave medicinske i laboratorijske opreme za bolničke ustanove i poliklinike na području grada Zagreba.

Najveći iznos novčane subvencije koju pojedina bolnička ustanova ili poliklinika može ostvariti je 50 tisuća kuna s uključenim PDV-om, odnosno do 50 posto ukupne investicije. Prednost kod odabira imat će ona oprema čija je svrha unapređenje dijagnostike. Nepovratna novčana sredstva bit će isplaćena bolničkim ustanovama isključivo za troškove nabave medicinske i laboratorijske opreme, nakon provedene nabave koju provodi bolnička ustanova.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, kao i potrebni obrasci dostupni su na web-stranici Zagrebačke županije. Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, uz naznaku „Prijava za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme – NE OTVARAJ“ ili osobno u pisarnici na istoj adresi na 6. katu.