Započela obnova Sljemenske ceste

Zagreb za poslijepotresnu obnovu povlači 185 milijuna eura iz Fonda solidarnosti

Za obnovu Sljemenske ceste povučeno je 4 milijuna eura
sljemenska cesta Igor Šoban/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je kako će s projektima u vrijednosti 185 milijuna eura, Zagreb dati veliki doprinos da se do krajnjeg roka povuku bespovratna sredstva iz EU Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa.

– Ostalo nam je vremena do lipnja za potrošnju novca iz EU Fonda solidarnosti. Kada smo došli na vlast, bilo je projekata u iznosu od 2 milijuna eura. S toga smo došli na 185 milijuna eura, čime će Zagreb dati veliki doprinos da se potroši novac iz EU Fonda solidarnosti, unatoč striktnim rokovima, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Danas je obišao radove na obnovi Sljemenske ceste vrijedne 5 milijuna eura, za koje je iz tog Fonda povučeno 4 milijuna eura. Radovi na oba smjera Sljemenske ceste započeli su danas, a očekuje se da će biti gotovi do kraja lipnja.

Za vrijeme radova, Sljemenska cesta bit će zatvorena za sav promet od 8 do 17 sati radnim danom, dok će izuzetak biti vikendom i blagdanom, kada će se cesta moći koristiti do Sljemena.

Događanja
Grad Zagreb