Zagreb Grand Prix – bronca za Karlu Prodan

Velika judo svjetska turneja u Zagrebu ugostila 552 natjecatelja i 86 zemalja
Zagreb:  IJF Judo Grand Prix Zagreb, finalne borbe u ženskoj kategoriji do 78 kg

Proteklog je vikenda Zagreb postao poprište velike judo svjetske turneje – Zagreb Grand Prix 2019. U organizaciji Međunarodne judo federacije glavni je grad tijekom tri dana ugostio 552 natjecatelja iz 86 zemalja, od kojih je nastupilo 326 muškaraca i 226 žene. Dvije su se navedene grupe u Domu sportova borile u sedam kategorija, a među najboljim ekipama pokazala se ona iz Japana s četiri osvojena zlata i četiri srebra, nju slijedi Kanada s dva zlata i dva srebra te Gruzija s dva zlata i tri srebra.

Pojedinačno u muškoj konkurenciji zlato su u svojoj kategoriji osvojili Sharafuddin Lutfillaev iz Uzbekistana, Španjolac Alberto Gaitero Martin, Izraelac Tohar Butbul, Takanori Nagase iz Japana, Gruzijci Beka Gviniashvili i Gela Zaalishvili te Kanađanin Shady Elnahas. U ženskoj konkurenciji, najboljim borkinjama proglašene su Otgontsetseg Galbadrakh iz Kazahstana, Japanke Natsumi Tsunoda, Mami Umeki i Akira Sone, Kanađanka Jessica Klimkait, Slovenka Tina Trstenjak te Britanka Gemma Howell.

Na natjecanju su nastupile i dvije Hrvatice; Barbara Matić i Karla Prodan, od kojih je potonja osvojila broncu u kategoriji  do 78 kilograma.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport