Za zapošljavanje osoba s invaliditetom ugovori vrijedni više od 57 milijuna kuna

Sredstva su namijenjena za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa radi zapošljavanja osoba s invaliditetom u zaštitnim radionicama
Zagreb: Aladrović uručio ugovore za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa Davorin Višnjić/PIXSELL

Ministar rada Josip Aladrović i ravnateljica Zavoda za zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc uručili su ugovore vrijedne više od 57 milijuna kuna za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa radi zapošljavanja osoba s invaliditetom u zaštitnim radionicama.

Aladrović je izrazio zadovoljstvo uručenjem ugovora svima koji su se na taj način odlučili osuvremeniti pogone i zaposliti osobe s invaliditetom naglasivši da kontinuirano raste broj zaposlenih iz očevidnika osoba s invaliditetom, pa ih je ove godine zaposleno 13,5 posto više u odnosu na lani.

Gledajući sve što su s današnjim ugovorima Zavod za zapošljavanje i Zavod za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom isplatili kroz poticaje, radi se o više od 200 milijuna kuna na razini ove godine, istaknuo je ministar.

Bitno je naglasiti da integrativne radionice ne znače getoizaciju osoba s invaliditetom i njihovo grupiranje mimo otvorenog tržišta rada, već omogućavaju dodatnu stručnu podršku osobama s invaliditetom, razumnu prilagodbu i sudjelovanje u radnim procesima pod uvjetima koji vladaju na otvorenom tržištu rada.

To je vrlo dobar model, značajan za uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada te ćemo ga u idućem razdoblju unaprjeđivati, zaključila je Benc.

Hrvatska
Ostalo