Za vikend u Zaprešiću prošećite Trgom zaljubljenih

Za sam Dan zaljubljenih u Zaprešiću se kaže da je to dan kada se „ftičeki ženiju“ pa su stoga glavni motiv zaljubljene ptičice

Tijekom vikenda 13. i 14. veljače Zaprešić će dio Trga Ivana Pavla II. pretvoriti u Trg zaljubljenih. Učinit će to atraktivnim dvometarskim srcem koji će služiti kao okvir za nastanak ljubavlju ispunjenih fotografija.

Za sam Dan zaljubljenih u Zaprešiću se kaže da je to dan kada se „ftičeki ženiju“ pa su stoga glavni motiv zaljubljene ptičice. Inače, na taj se dan djecu slalo da bosa u obližnjem žbunju pronalaze crvene čizmice. No, djeca su pronalazila kolače, slatkiše i voće, a vraćala su se crvenih nogu pa su im odrasli govorili da su te „crvene čizmice“ darovi zime koja je još uvijek vladala.

Uz veliko srce, Trg zaljubljenih bit će okićen i osvijetljen te su svi pozvani da u ovo vrijeme pandemije i zatvaranja, romantične trenutke provedu u šetnji i otvore svoje srce. Nastavak je ovo na tradicionalno događanje Lampionovo koje je Zaprešić pretvorilo u najromantičniju destinaciju za Valentinovo.

Suorganizator projekta „Prošetaj Trgom zaljubljenih“ je radio ZFM.