Za vikend 11. izdanje Alpas cupa, opet smo živi poručuju organizatori iz Kurilovca

Svečano otvorenje turnira je u subotu u 14 sati, dok je finalna utakmica predviđena za nedjelju u 20 sati.

Jurica Galoic/PIXSELL

U Kurilovcu, na SRC Udarnik traju posljednje pripreme za ovogodišnje 11 izdanje Alpas cupa Grada Velike Gorice. U Veliku Goricu, ove će godine doći momčadi iz 8 zemalja – Slovenije, BiH, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Italije i Njemačke.

Uz ponajbolje hrvatske momčadi na turniru sudjeluju i Verona iz Italije, Crvena zvezda, Partizan i OFK Beograd iz Srbije, Olimpija Ljubljana iz Slovenije, Zrinjski Mostar iz BiH, Bistrita iz Rumunjske, Nacional iz Bugarske, Carvalho Budapest iz Mađarske, te Croatia München iz Njemačke. Čast velikogoričkog nogometa i ove godine brane domaćin NK Kurilovec i HNK Gorica.

-Vraćamo se nakon dvije godine uz sudjelovanje 40 momčadi. Možemo reći kako se nakon dvije godine vraćamo među žive- istaknuo je sportski direktor NK Kurilovca Senad Harambašić na današnjoj press konferenciji, kojom je najavljen turnir koji će se održati u subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja.

Svečano otvorenje turnira je u subotu u 14 sati, dok je finalna utakmica predviđena za nedjelju u 20 sati.

-Za vikend će ovdje biti više od 600 djece, što znači da će imati priliku vidjeti i upoznati naše Turopolje, Veliku Goricu i Kurilovec. Meni kao gradonačelniku najvažnije je da što više djece bude uključeno u sportska događanja- kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Od prvog dana uz turnir je i tvrtka Vego Sport, koja je nositelj brenda Alpas. Damir Golubić, vlasnik tvrtke ponovio je kako mu je nezamislivo da se ovaj turnir održava igdje drugdje nego na Udarniku, jer složna ekipa koja radi na organizaciji, teško da se može pronaći igdje.

-Zajedno smo se razvijali i rasti. Alpas cup nam raste iz godine u godinu i ne znam bolju sredinu, gdje bih ja to mogao organizirati. Ovdje svi vuku za klub i upravo zbog toga vjerujem kako ćemo surađivati i narednih deset godina- zaključio je Golubić, koji vjeruje kako će svi zajedno i dalje rasti.

Početak turnira je u subotu u 10 sati, kada kreće odigravanje prvih utakmica.