Za vatrogasce nema odmora: Požari bukte na priobalju i kontinentu

Vatrogasci su u posljednja 24 sata gasili više požara
požar Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U Hrvatskoj je jučer gorjelo u više županija, a u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji vatrogasci su jučer neprekidno radili na gašenju požara.
Kanaderi i 59 vatrogasaca gasili su požar u općini Promina u šibenskom zaleđu koji je zahvatio 190 hektara trave i niskog raslinja, a u splitskom zaleđu u Donjem Biteliću s vatrom se borilo 47 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila- priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

U požaru je izgorio krov stare kamene kuće, dva stara napuštena vozila i jedna kamp kućica- ističu iz HVZ-a. Dodaju da je na požarištu tijekom noći dežuralo 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. U Zadarskoj županiji uspješno su ugasili tri požara, a gorjelo je u naselju Drage kraj Pakoštana, na otoku Lavdara te u Zemuniku Donjem.

Tijekom noći na dežurstvu i saniranju rubnih dijelova požarišta bilo je angažirano 20 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila, a danas tijekom jutra napravit će se zamjena snaga na terenu.

Isto tako, jučer je gorjelo skladište u Strožancu pokraj golf terena. Požar je zahvatio krov objekta, a izgorio je i jedan manji motocikl i strojevi. Vatrogasci su lokalizirali požar na otvorenom prostoru kod Omiša koji je buknuo još 10. kolovoza.

Osječki vatrogasci jučer su oko 14 sati zaprimili dojavu o požaru otvorenog prostora na Bijelom Brdu. Gorjelo je smeće u čijem je gašenju sudjelovalo osam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila iz DVD-a Dalj i Bijelo Brdo. Tijekom intervencije jedan vatrogasac DVD-a Bijelo Brdo se nagutao dima te ga je zbrinula Hitna medicinska pomoć- kažu iz HVZ-a.

 

Hrvatska
Ostalo