Za razvoj zagrebačke kulture i umjetnosti u zajednici dodijeljeno 800 tisuća kuna

Sredstva su dodijeljena organizatorima 15 programa koji će se održavati u različitim gradskim četvrtima

Davorin Višnjić/PIXSELL

Ukupno 800 tisuća kuna dodijeljeno je, u sklopu javnog poziva Kultura i umjetnost u zajednici, organizatorima 15 programa koji će se održavati u različitim gradskim četvrtima, istaknula je zagrebačka pročelnica za kulturu Emina Višnić.

Sredstva su dodijeljena u sklopu Posebnog javnog poziva Kulture i umjetnosti u zajednici čiji je ukupni fond bio 800 tisuća kuna. Na poziv je prijavljeno 205 programa, od kojih je odabrano 15, istaknula je Višnić na konferenciji za medije.

– Odabrani su programi koji svojim programskom kvalitetom, referencom umjetnika i drugih organizatora, iskustvom organizatora, mogu najbolje doprinijeti ciljevima samoga poziva, dodala je.

Radi se o programima kulturnih i umjetničkih sadržaja te relevantnih tema u različitim kvartovima u Zagrebu, koji omogućuju angažman građana i civilne scene u kulturnom životu.

Jedan od uvjeta natječaja bio je da se radi o programima koji su fokusirani na jednu gradsku četvrt, pa su tako odabrani programi koji će se odvijati na Trešnjevci, Malešnici, Kustošiji, Brezovici, na Donjem gradu i drugim kvartovima. Među odabranim programima su Žaruljica kulture na Savici, Attackova hibridna zajednica, Mamutica Classics – ciklus koncerata Zagrebačkih solista u Travnom i drugi.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec osvrnula se na sam sadržaj javnog poziva, istaknuvši da će se on raspisati i iduće godine uz povećana sredstva.

– Iznimno nam je stalo da kultura bude dostupna, i izvan centra grada, ali i po vrsti sadržaja, da spusti barijere u sudjelovanju, poručila je Dolenec.